CPOxL – CPO Executive Lounge 2023

Satınalma ve Tedarik Zinciri Yönetimi Zirvesi, Mesleğin ve İş Dünyasının Gündemine Yön Verdi!

 

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen, iş dünyasının seçkin isimlerini bir araya getiren CPOxL – CPO Executive Lounge Satınalma ve Tedarik Zinciri Yönetimi Zirvesi, “Mesleğin Üst Düzey Buluşması” sloganıyla 9 Aralık 2023 tarihinde BTM ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşti. Uluslararası iş hizmetleri platformu olan Synergia ile birlikte gerçekleştirilen; dijital satınalma, sürdürülebilir risk yönetimi, inovatif tedarikçi ilişkileri yönetimi ve global yetenek yönetimi çerçevesinde şekillenen CPOxL, yaklaşık 300 katılımcı ve 500 milyar TL satınalma karar gücü ile gerçekleşirken, iş dünyası tarafından da büyük ilgi gördü. “Buy from Türkiye” sosyal sorumluluk projesinin ülkemizdeki ihracatın artmasına yönelik önemi bir kez daha vurgulandı.

EPAL‘in ana sponsorluğunu üstlendiği zirveye, Tenflex, Zanha Group, Shiftdelete, Techinside, İstanbul Aydın Üniversitesi ve BTM sponsor olarak destek verdi. Zirvede, yurt içinden ve dışından gelen konuşmacılar ve panelistler sektöre yön verecek önemli konuşmalar gerçekleştirdi.

Bu yıl ilk kez teknoloji girişimcilerine de zirvede yer verilerek, satınalma ve tedarik zinciri yöneticileri ile girişimcilerin bir araya gelmesi sağlandı. Aynı zamanda Zirve’de Sorumlu Satınalma ödülleri de sahiplerini buldu. Dolu dolu geçen etkinlik, güzel anılarla katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Bu önemli etkinlik, ülkemizin değerli profesyonellerini bir araya getirerek, satınalma ve tedarik zinciri yönetimi alanında güçlü bir platform oluşturdu. Katılımcılara unutulmaz deneyimler yaşatan zirve, sektöre yönelik önemli gelişmelerin tartışılmasına ve işbirliklerinin güçlenmesine katkı sağladı.

Açılış konuşmasında söz alan TÜSMOD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan HÜRYILMAZ, CPOxL’in mesleğimize ve meslektaşlarımıza katma değer üretecek bir üst akıl olacağını belirtirken, TÜSMOD Genel Sekreteri ve IFPSM Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Seran AKIN, uluslararası kurumlar ile Net Zero 2050 gibi global hedeflere yönetim çalışmaların yürütüldüğünü vurguladı.

Uluslararası Satınalma ve Tedarik Zinciri Yönetimi Federasyonu (IFPSM) CEO’su Markku HENTTINENGlobalisation – Impact on Procurement“ başlıklı sunumu yaparken, TÜSMOD’un çatı kurum olarak hem Türkiye’de hem de IFPSM içinde önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Strateji ve Yönetim Danışmanı Dr. Kamil BAYAR’ın “2024’e Stratejik Bakış” başlıklı konuşmasında The Economist ‘in 2024 yılına doğru kapağının gizemi vardı. Dergi kapağını, strateji ve iş dünyası bakış açısıyla yorumlayan BAYAR, bu beklentilerin sektörlere etkisini de ele aldı.

Açılış konuşmalarının ardından, ülkemizin teknoloji üreten öncü şirketleri sahne aldı. Octo, Ozz Tech, Adgager, Aivasoft, Clipart, Tidy Tracking Device ve Bidustry, geliştirdikleri teknolojileri ve yenilikçi iş modellerini sektörün önde gelen yöneticilerine tanıtma fırsatı buldu.

TÜSMOD Yönetim Kurulu üyesi Aşkın ÖZDEMİR ve İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer ve Proje Yönetim Ofisi Direktörü, Synergia Kurucu Ortağı Dr. Ali KURT‘un sunuculuğunu üstlendiği programda gerçekleştirilen “CEO ve CPO’ların 2024 yılı Ajandaları” başlıklı panelde İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Dr. Dudu Banu YOZGATLI moderatörlük yaparken, Socar Türkiye Tedarik Zinciri ve Lojistik Direktörü Alpay BELLİSAN, TEB Tedarik Direktörü Arda POLAT, İston A.Ş. Genel Müdürü Fevzi Alp ATAR ve Motor Aşin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Saim AŞÇI panelist olarak katılarak, bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştılar.

TÜSMOD Akademi tarafından, Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte yürütülen 108 saattlik “Satınalma ve Tedarik Zinciri Yöneticiliği Sertifika Programı”nı başarı ile tamamlayan meslektaşlarımıza, mezuniyet töreni ile sertifikaları TÜSMOD Mesleki Yayınlar ve Eğitim Komitesi Başkanı Hüseyin ÇELİK tarafından takdim edildi. Satınalma ve Tedarik Zinciri alanındaki ilk ve tek milli mesleki unvan olan TPSCM’in mesleki bilgisi ve etik değerleri yüksek meslektaşların yetiştirilmesi konusundaki önemi birkez daha vurgulandı.

Etik, çevre ve toplum kavramlarında farkındalık yaratmak ve girişimleri desteklemek için “Sorumlu Satınalma” ödülleri verildi. 2023 yılını “Sorumlu Satınalma Yılı” olarak belirleyen TÜSMOD’un, belirlediği kriterlere en çok uyum gösteren Aydınlı Grup ve Aydın Üniversitesi ödüle layık görüldü.

Keynote speaker konuşmasında yer alan Avrupa Satınalma Yönetimi Enstitüsü (EIPM) Başkanı Bernard GRACIA, Satınalma ve Tedarik Zinciri yöneticilerinin 2024 yılı ajandasında olması gereken öncelikleri vurgulayan “HOW PROCUREMENT WILL NAVIGATE THROUGH FUTURE CRISIS – Lessons Learnt from the Past” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

CPOxL sonuç bildirimi TÜSMOD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meriç BAYKAL tarafından yapılırken, zirvenin meslektaşlar, girişimciler ve ülkemiz için gücü, önemi ve faydaları bir kez daha görülmüş oldu.

Satınalma ve Tedarik Zinciri Yönetimi açısından geleceğe umutla bakmamızı sağlayan Zirve’nin gerçekleşmesinde emeği geçen değerli TÜSMOD Yönetim Kuruluna, Sponsorlarımıza, Mezunlarımıza, salonu tamamen dolduran katılımcılarımıza, teknoloji şirketlerine, SASAYDER‘e ve EGESAYDER‘e ve camiamıza teşekkür ederiz.

Önümüzdeki dönemde daha geniş kitlelere hitap ettiğimiz ve satınalma ve tedarik zinciri alanının marka değerini artıran yeni etkinliklerde yeniden buluşmak dileğiyle.

TÜSMOD

TUSMOD Admin Haberler, Top_Rated

Yorum yaz

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

CALL ME
+
Call me!
Choose your language »