CPO Türkiye Satınalma ve Tedarik Yönetimi Zirvesi ve Sanal Fuarı Açıldı

CPO Türkiye Satınalma ve Tedarik Yönetimi Zirvesi, 17 Eylül’de İTO Merkez Binası ve Exponext Dijital Platform olmak üzere hibrit bir model ile açıldı.

CPO Türkiye Satınalma ve Tedarik Yönetimi Zirvesi ve Sanal Fuarı Açıldı

CPO Türkiye Satınalma ve Tedarik Yönetimi Zirvesi, 17 Eylül’de İTO Merkez Binası ve Exponext Dijital Platform olmak üzere hibrit bir model ile açıldı. Pandemi sonrası yeni normalde “Sürdürülebilir Ekonomik Gelişimde Yerli ve Milli Olmanın Önemi” temasıyla düzenlenen CPO Türkiye, 19 Eylül 2020 tarihine kadar devam edecek.

Türkiye’nin lokomotif firmalarının satınalma ve tedarik yöneticilerini bir araya getiren CPO Türkiye Satınalma ve Tedarik Yönetimi Zirvesi, 17 Eylül’de açıldı. Tedarikçi portföyünü geliştirerek daha rekabetçi bir Türkiye amacıyla sektörün öncü marka ve kuruluşlarının satınalma ve tedarik yöneticilerini buluşturan CPO Türkiye, “Sürdürülebilir Ekonomik Gelişimde Yerli ve Milli Olmanın Önemi” temasıyla gerçekleşiyor.

İTO işbirliği ile TÜSMOD ve Ekspoturk tarafından düzenlenen CPO Türkiye’nin açılışında İTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ahmet Özer, TÜSMOD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Hüryılmaz ve CPO Türkiye Etkinlik Direktörü ve Ekspoturk Genel Müdürü B. Kemal Şahin birer konuşma yaptı.

Etkinliğin Keynote konuşmacılarından Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş “Tedarik Zinciri Yönetiminde Finansal Enstrümanlar” ve Ankaref CEO’su Erhan Binici “Dijital Dönüşümde Satınalma Modellerine Pandemi Etkisi” konulu sunumları ile açılışta yer aldı.

İTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ahmet Özer: “Dijital dönüşüme adapte olamayan şirketler ciddi risklerle karşı karşıya”

Satınalma ve tedariki doğru ürünün doğru zamanda, doğru tedarikçiden, doğru fiyatta yapılması olarak tanımlayan İTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ahmet Özer, satınalma yönetiminin işletmelere önemli bir maliyet avantajı sağladığını söyledi. Stratejik ve yalın bir satınalma sürecinin önemine dikkat çeken Özer, temin edilecek ürünün kalitesi, zamanında teslimi ve stok kontrolü gibi süreçlerin doğru yapılmasının işletmeye katkı sağladığını belirtti. PWC Türkiye Dijital Satınalma Araştırması 2019 anketinin sonuçlarına değinen Özer, “Ülkemizdeki KOBİ’ler dijital dönüşüm sürecinde ilerleme kaydetmiş ancak büyük şirketlerin gerisinde kalmışlardır. Bu durum daha çok finansal yatırım ve kurum kültürüne bağlı olarak açıklanabilir. Diğer taraftan Türk şirketleri satınalmada dijital dönüşüme devam edecekleri belirtilmektedir. Mevcut durumda Türkiye’deki satınalma süreçleri yüzde 36 oranında dijitalleşmiştir. Bu oran Avrupa’da yüzde 37’dir. Yapılan araştırmalar dijital dönüşüme adapte olamayan şirketlerin önümüzdeki beş yıl içinde ciddi risklerle karşı karşıya kalacağını öngörmektedir” diye konuştu.

CPO Türkiye Etkinlik Direktörü ve Ekspoturk Genel Müdürü B. Kemal Şahin: “Türkiye’nin ilklerinden diyebileceğimiz bir kongre ve fuar alanı ile dijital bir etkinlik merkezi oluşturduk”

CPO Türkiye’nin Exponext Dijital Platform dijital altyapısı hakkında bilgi veren ve kullanıcılara sağladığı kolaylıkları anlatan CPO Türkiye Etkinlik Direktörü ve Ekspoturk Genel Müdürü B. Kemal Şahin, “Pandemi süreci her ne kadar bizleri zorlasa da teknolojiye hızlı bir şekilde adapte olmamıza da ciddi katkı sağladı. CPO Türkiye’de Türkiye’nin ilklerinden diyebileceğimiz bir kongre ve fuar alanı ile dijital bir etkinlik merkezi oluşturduk. Bugün bu etkinliği Türkiye’nin farklı noktalarında 300’ün üzerinde satınalma ve tedarik yöneticisi dijital ortamda halihazırda izlemektedir. 8 ülke ve 32 şehirden katılım sağlanmaktadır. Bu platform 3500 kişilik çok amaçlı bir salondan oluşmaktadır. 250 kişilik birleştirilebilir 3 adet toplantı salonu, 300 kişilik lobi alanı her biri 800 kişilik ve toplamda 200 firmaya hizmet edebilecek fuar salonuna sahip bir dijital etkinlik merkezi kurguladık” dedi.

TÜSMOD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Hüryılmaz: “İTO’nun yan sanayi borsasındaki üreticileri ‘Buy from Türkiye’ye destek vermeye davet ediyorum”

Satınalma tedarik yönetiminin dünyadaki gücünü uluslararası alanda Türkiye adına temsil etmenin sorumluluğu ile çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden TÜSMOD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Hüryılmaz, TÜSMOD olarak üst meslek örgütü hedefi ile yola çıktıklarını ifade etti. Sürdürülebilir kalkınma için Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen 17 küresel hedefi satınalma ve tedarik özelinde uyarlayarak tedarik çeşitliliği ve kapsayıcılığı konularında gelişmeler sağladıklarını söyleyen Hüryılmaz, “Uluslararası alanda bir yandan Uluslararası Satınalma ve Tedarik Federasyonu’nun kriterlerini yerine getirerek bu alanda ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşarken bir yandan da Avrupa Satınalma Enstitüsü ile yaptığımız işbirliği ile Satınalma Mükemmellik Modelini ülkemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Türkiye’de katma değeri yüksek yerli ürün üreten firmaların yurtdışında duyurulması ile ilgili olarak “Buy from Türkiye” çalışmalarını anlatan Hüryılmaz, İTO’nun yan sanayi borsasından bahsederek güç birliği ile buradaki üreticileri “Buy from Türkiye”ye destek vermeye davet etti.

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş: “Krizler aynı zamanda fırsat barındırır”

Konuşmasında krizlerde tedarik zincirinin öneminin pandemi sürecinde daha iyi anlaşıldığını ifade eden Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, her krizin içinde aynı zamanda fırsat da barındırdığını söyledi. Krizlerin anahtarının herhangi bir tedarik zincirindeki taraflarının tek bir şirketmiş gibi çalışabilmesi olduğunu belirten Göktaş, “Tedarik zincirini talep ve sipariş yönetimi, satınalma, planlama, üretim, stok ve depo yönetimi ve sevkiyat süreçleri oluşturmaktadır. Bu zincir ise en zayıf halkası kadar güçlüdür. Bu mekanizmaların hepsi aynı sıhhatle çalıştığı noktada başarılı olunacağı aşikardır” dedi.

Ankaref CEO’su Erhan Binici: “İşletme ihtiyacı olduğu kadar bir teknolojiyi hizmet şeklinde alırsa süreçler daha rahat yönetilebilir”

Teknolojinin her alana dokunduğunu ve tüm sektörlerin üretim ve tedarik zinciri alanlarında yeni teknolojiler geliştiğini söyleyen Ankaref CEO’su Erhan Binici konuşmasında dijital dönüşümde satınalma modellerine pandemi etkisi konusuna değindi. Son dönemde kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalar yapıldığını söyleyen Binici, örnek olarak IoT teknolojileri kullanılarak Türkiye’de çiplerle beton kalitesinin takibi yada ineklerin kızgınlık takibi gibi çalışmalardan bahsetti. Pandemi döneminde bazı işletmelerin işlerinin büyüdüğünü bazılarının ise daraldığını söyleyen Binici, “İşleri büyüyen işletmeler yaptıkları teknolojik yatırımların yetmediğini, işleri daralanlar ise bu yatırımların fazla olduğunu gördü. İşletme ihtiyacı olduğu kadar bir teknolojiyi hizmet şeklinde alırsa bu süreçler çok daha rahat yönetilebilir” diye konuştu.

Dyson Türkiye Kurumsal Satış Müdürü Ahmet Adıgüzel: “Bir şeyleri geliştirme, daha verimli hale getirme ve bu süreçte daha az kaynak kullanma isteği mühendislerin içgüdüsüdür”

Kurumlara yönelik sürdürülebilir çözümlerden bahseden Dyson Türkiye Kurumsal Satış Müdürü Ahmet Adıgüzel, “Yeni teknolojiler ile artık işletmelerin çalışma ortamlarını iyileştirmeleri, yoğun kullanıma sahip alanlarda daha hızlı ve hijyenik çözümler kullanmaları mümkün. Üstelik daha az işletme maliyeti, daha az karbon salınımı ve daha çevresel çözümler ile bu tasarruflar hayata geçirilebiliyor” dedi.

CPO Türkiye Cumartesi’ye kadar devam edecek

Dijital Satınalma Yönetimi, Sürdürülebilir Risk Yönetimi, İnovatif Tedarikçi İlişkileri Yönetimi ve Global Yetenek Yönetimi olmak üzere dört tema ekseninde hazırlanan ve Ekspoturk’un organizasyonu ile gerçekleşen CPO Türkiye’ye Vakıf Katılım Altın sponsor, Ankaref Gümüş sponsor ve Dyson Bronz sponsor olarak katkı sundu. Üç gün sürecek etkinlikte SabancıDx – Pratis, Nurel Medikal, C2FO, Taahhut.com, Worldchem, Avrupa Çanta, Marsh Sigorta, Sistematik OTVT, Cesan Vinç, GNR Dış Ticaret, Magma Solutions, Subaşı Gümrük, Novoma, Enformak, Teksstill Tekstil firmaları da destek sağladı ve djiital standları ile https://digicon.cpoturkiye.org/index.php/fuar-alani/ alanında yer aldı.

19 Eylül, Cumartesi gününe kadar sürecek olan CPO Türkiye, dijital fuarın yanı sıra paneller ve B2B görüşmelerle satınalma ve tedarik yöneticilerini buluşturmaya devam edecek.

TUSMOD Admin Haberler, Top_Rated

Yorum yaz

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

CALL ME
+
Call me!
Choose your language »